Loempia’s

 DSC_6999

http://www.korasoi.com/blog/2010/06/roll-up-roll-up-paneer-sweetcorn-and-peas-spring-rolls
http://www.korasoi.com/blog/2010/06/roll-up-roll-up-paneer-sweetcorn-and-peas-spring-rolls

Zelfgemaakte loempia’s

Wie houd er nu niet van loempia’s?. Ik vind zelfgemaakte loempia’s wel het lekkerst. Vandaar dat ik mijn recept met jullie deel.
Heb je zin in een heerlijke snack of gerecht, probeer deze loempia’s dan een keer uit.

Benodigdheden:

Loempia bladen (Ook te koop bij de AH)
1 spitskool
2 wortels
1 ui
1 prei
Mihoen (te koop in supermarkten)
Tauge
Kipfilet
Loempia saus/chili saus (als dip saus te gebruiken)
Eiwit
Olie

Bereiding:

Als de loempia bladen bevroren zijn, laat deze dan ontdooien.

Ondertussen snijd je alle groente behalve de tauge fijn. Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes.

Verwarm een scheutje olie in de wok (of pan). Voeg hier de fijngesnede spitskool bij en bak deze goudbruin. Doe de spitskool vervolgens in een kom en bak de rest van de groente mooi goudbruin. Ook dit groente doe je vervolgens in dezelfde kom.

Mihoen 5 minuten in kokend water zetten (of bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Mihoen in vergiet afspoelen met koud water en uit laten lekken.

Bak ondertussen de kipfilet in de wok gaar met een scheutje olie, breng de kip op smaak met zout en peper.

Wanneer de kip gebakken en de mihoen gegaard is, voeg je deze toe bij de groente. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.

Nu kan het rollen beginnen.

Scheid van één ei als eerst het eiwit van het eigeel. Dit gebruik je om de loempiabladen vast te plakken.

Pak vervolgens een loempiablad en doe een beetje van het groente-kip mengsel erop. Vouw de loempia’s zoals op de afbeelding is aangegeven en plak de loempia’s dicht met het eiwit. Ga zo door tot het mengsel op is. Verwarm olie in een frituur- of een steelpan.

Ik bak de loempia’s in een steelpan(soeppan) want zelf heb ik geen frituurpan. Het bakken op deze manier gaat zeer goed. Als je de loempia’s in een steelpan gaat bereiden doe dan een flinke scheut olie in de pan zodat de loempia’s er geheel in kunnen drijven.

Bak de loempia’s goudbruin in de hete olie.

Klaar zijn je loempia’s! Serveer ze met loempia’s/chilisaus.

Eetsmakkelijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s