Kisir

Yumurtalı-Kısır-Tarifi-Oktay-Usta

Kisir (Turkse bulgur salade)

Heb je zin om een makkelijke salade te maken met verse groente soorten er in? Dan is dit het recept die je kunt maken!

Benodigdheden:

1 glas bulgur (verkrijgbaar in een turkse winkel)
1 ui
1,5 eetlepel tomatenpuree
2/3 bosuitjes
1 citroen
Halve komkommer
3 augurken
Peterselie
Dille
1 groene peper
Zout
Olie
Peper
Rode peper vlokken

Bereiding

Doe de bulgur in een ruime schaal en giet 1 glas kokend water en het sap van de citroen er over heen. Dek de schaal af met een deksel en laat het ongeveer 20 minuten staan. Je moet wel af en toe het bulgur goed roeren. Ondertussen snijd je de ui in hele kleine snippers. Doe vervolgens de uien in een pan met wat olie erin. Voeg daarna 1.5 eetlepel tomatenpuree toe en bak het even door. Vervolgens roer je de bulgur die je gedekt hebt en voeg daarna het tomaten/ui mengsel toe en roer dit goed door, zodat je hele bulgur goed gemengd is met het mengsel die hebt gemaakt. Je bulgur moet mooi oranje worden van kleur. Snij de peterselie, dille, bosuitjes en groene peper fijn en voeg dit ook toe in je bulgur. Snij de 3 augurken in kleine blokjes en doe dit er ook bij. Ten slotte voeg je zout, peper, rode pepervlokken en olie naar eigen smaak toe.

Tip: je kunt ook wat Cherry tomaten bij voegen in je salade. Je Turkse bulgur salade is klaar om op te eten!

Alvast eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s