Heerlijke amandel cake met appels

Amandel cake met appels 
Untitled

Heb je niks in huis en komt er onverwachts bezoek, of heb je zin om iets te bakken en wil je een snel en makkelijk recept dan is deze cake met appels een super alternatief. Deze heerlijke cake vol van smaak is snel en makkelijk te bereiden voor iedereen.

Benodigdheden:

200 g zachte boter
200 g suiker
4 eieren
2 zakjes vanille suiker
100 g amandel meel
100 g bloem
2 tl bakpoeder
5 zure appels
halve citroen schil (geraspt)

Bakvorm ca 26 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °c. Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig wordt. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het toevoegen met het volgende ei totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker. Voeg de vanille suiker, citroenrasp en amandelmeel. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg de bloem met het bakpoeder toe aan het boter mengsel. Meng alles met de garder tot een mooi beslag. Doe het beslag in een bakvorm die bedekt is met bakpapier. Doe vervolgens de geschillde appels in partjes op de cake. Bestrooi de cake licht met 2 el suiker. Bak de cake circa 45 minuten gaar.

Veel kook plezier en eetsmakkelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s